Eredivisie programmaEredivisie speelschema nieuws

Over het Eredivisie programma

Eredivisie is de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. Men strijdt om het landskampioenschap betaald voetbal. In 2021 rangschikte de IFFHS het tot de 7e competitie ter wereld en de nummer 6 in Europa. Met 18 clubs wordt een volledige competitie met uit- en thuiswedstrijden gespeeld in de periode augustus t/m mei, met in januari een winterstop. Met één punt voor een gelijkspel en drie punten voor een overwinning wordt de ranglijst bepaalt aan de hand van de behaalde punten en het doelsaldo. Naast het kampioenschap kun je met een hoge positie op de ranglijst ook plaatsing voor de Europese competities verdienen (Champions League, de Europa League en Europa Conference League). Voor het laatst beschikbare Europese ticket speelt een aantal hoog geëindigde teams de play-offs, een nacompetitie na het reguliere Eredivisie speelschema. De exacte mogelijkheden voor Europese tickets varieert per jaar en hangt af van de resultaten in de eerdere Europese toernooien.

Aan de staart van de ranglijst probeert men rechtstreekse degradatie naar de Eerste Divisie te voorkomen. Het laatst geplaatste team dat niet rechtstreeks is gedegradeerd, moet met een aantal hooggekwalificeerde Eerste Divisieteams een play-off ronde spelen voor behoud in de Eredivisie. In bovenstaand Eredivisie speelschema vind je alle komende wedstrijden in het lopende seizoen. Voor uitslagen en de Eredivisie stand verwijzen we naar de Eredivisie website. In het speelschema kun je eenvoudig de wedstrijden van jouw favoriete Eredivisie club filteren door in het zoekvenster een paar letters van je clubnaam in te typen. Hieronder vind je de verdere zoek en filtermogelijkheden in het Eredivisie wedstrijd programma.

Zoeken in het Eredivisie voetbal wedstrijdschema

Het wedstrijdschema toont alle wedstrijden in deze competitie. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, clubs, locatie of stadion in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op info te klikken, vind je meer informatie over de wedstrijden en door op een locatie of stadion te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe.

Ontbrekende Eredivisie wedstrijden toevoegen?

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven