Activiteiten en evenementen in Friesland

Evenementenkalender voor Friesland

In onze activiteiten- en evenementenkalender in Friesland verzamelen we gebeurtenissen die de komende periode in de Friese agenda staan. Met onder andere de Wouden, Zuidwest-Friesland en de Waddeneilanden is er veel variatie in recreatie, natuur, cultuur en sport. Met de Waddenkust, de IJsselmeerkust en Friese meren als het Sneekermeer, Tjeukemeer, en Slotermeer staat Friesland natuurlijk vooral bekend vanwege zijn uitgebreide waterrecreatie en watersport activiteiten. Met heerlijke steden als Leeuwarden, Sneek, Drachten, Heerenveen en Harlingen biedt de provincie Friesland een ruime agenda met ontspannen, culturele en sportieve activiteiten. Hoe dan ook is de Friese evenementenagenda altijd uitstekend gevuld met onder andere de Sneekweek, het Frysk Festival, Skûtsjesilen en het klassieke Oranjewoud Festival. En ja, wellicht ooit ook weer de Elfstedentocht.

Evenementen zoeken en filteren in Friesland

De kalender toont alle evenementen in deze provincie. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, evenementnaam of locatie in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op een categorie te klikken, open je de agenda met alle evenementen in die categorie (ook buiten de provincie). Door op info te klikken, vind je meer informatie over een evenement en door op een locatie te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe. Nog een aandachtspuntje: je vindt hier alleen kortlopende activiteiten (minder dan een maand), langlopende activiteiten vind je alleen in de betreffende catagorie agenda. Bijvoorbeeld langlopende exposities vind je in de expositiekalender.

Ontbrekende activiteiten in Friesland?

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven