Champions League programmaChampions League speelschema nieuws

Champions League kwalificatie

Een deel van de teams is gekwalificeerd van de Champions League op basis van hun kampioenschap of hoge slotpositie in hun competitie. Een aantal teams kan zich kwalificeren via een getrapte kwalificatieronde. De winnaars hiervan gaan samen met de reest geplaatste teams de groepsfase van het hoofdtoernooi in.

Champions League groepsfase

Totaal 32 teams spelen de Champions League groepsfase (ook wel: poulefase genoemd), waarin per groep een volledige competitie wordt afgewerkt. De groepswinnaar en runner-up van iedere groep kwalificeren zich voor de knock-out fase van de Champions League. De nummer 3 gaat verder in de knock-outfase van de Europa League.

Champions League knock-outfase

Tenslotte spelen de resterende teams een knock-out competitie met 8e finales, kwartfinales, halve finales en de finale.

Zoeken in het Champions league wedstrijdschema

Het wedstrijdschema toont alle wedstrijden in deze competitie. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, clubs, locatie of stadion in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op info te klikken, vind je meer informatie over de wedstrijden en door op een locatie of stadion te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe.

Ontbrekende CL wedstrijden toevoegen?

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven