Wildfire van Orkater speellijst

picto over Wildfire door Orkater

We hebben recent de Wildfire van Orkater speellijst toegevoegd aan onze muziektheater kalender. Wildfire is een muzikaal en visueel zomeravondspektakel voor volwassenen. Het stuk wordt in de open lucht opgevoerd in het (vernieuwde) Amsterdamse Bostheater en is geïnspireerd op het iconische prentenboek Where the wild things are van Maurice Sendaks. Een negenkoppige liveband zet het bos in lichterlaaie en zorgt voor een onvergetelijke zomeravond.

Wildfire vertelt het verhaal van Benni. Ze mist haar vader, voelt zich alleen en alsof dat al niet genoeg is, maakt ze zich ook nog eens zorgen om de verdere wereld. Onder die druk neemt ze haar toevlucht tot een wildernis waar driften de vrije hand hebben en woede, rouw, hunkering en euforie hun puurste vorm aannemen. Wildfire gaat over de angst voor eenzaamheid en de drang naar verbinding en biedt anarchistisch totaaltheater met vooral heel veel muziek. Over de angst voor eenzaamheid en de drang naar verbinding.

Orkater brengt hier veel nieuwe talenten. Hoofdrolspeelster ‘Ntianu Stuger werd door de Volkskrant als beeldbepalend talent van 2023 omschreven. De regie ligt bij Belle van Heerikhuizen die bij Orkater al eerder de succesvolle voorstellingen ILIAS en De meester en Margarita regisseerde. Het script is van Nina Polak die je wellicht al kent van de romans Buitenleven en We zullen niet te pletter slaan. Jimmi Hueting tekende voor de muzikale composities. Hij is ook bekend als de voorman van de band Jo Goes Hunting. De bijzondere kostuums van MAISON the FAUX maken het stuk compleet.

Wanneer naar Wildfire van Orkater?

Wildfire van Orkater vind je in het Amsterdam Bostheater van 29 juni t/m 22 juli, 22 augustus t/m 9 september. Hieronder vind je de speellijst.

Meer over deze bijzondere openlucht voorstelling vind je op de Orkater site. Check hier ook altijd de actuele speeldata en -tijden. Ook kun je daar tickets bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven