Is er voetbal op tv vandaag?

Voetbal op tv vandaag? De complete voetbalagenda: Eredivisie, Champions League, Europa League, Eerste Divisie, Interlandvoetbal (EK Voetbal, WK Voetbal en Nations League) en de Europese voetbalcompetities. De actuele wedstrijden vind je in onze voetbalkalenders hieronder. 

Nederlands voetbal op tv

De eredivisie samenvattingen zijn zoals voorheen te volgen via de NOS. Samenvattingen op – meestal – vrijdag, zaterdag en zondag op NPO1.

 • Als je eredivisie live wilt zien moet je bij FOX Sports zijn. Via die betaalzender zijn alle wedstrijden volledig live te zien op tv en via de app.
 • Ook voor de Keuken Kampioen Divisie (voorheen Jupiler League, en velen zullen het gewoon nog Eerste Divisie noemen) moet je naar FOX tv, maar dan naar hun open kanaal. Die zender heeft voor de wedstrijden vaak een schakelprogramma en zend er wekelijks ook een live uit. Daarnaast zijn er samenvattingen.
 • De KNVB Bekerwedstrijden zijn dit jaar te zien bij FOX. Veel van de wedstrijden zijn live te zien op de betaalzenders van FOX Sports, maar ook op het open net van FOX tv zijn er iedere ronde wel een of meer wedstrijden live KNVB Beker voetbal op tv. Dat geldt ook voor de halve finales en de finale. Er zijn geen rechten doorverkocht aan andere partijen, zoals in andere jaren wel gebeurde.

Interlandvoetbal Nederlands elftal op tv

Het Nederlands voetbal heeft dankzij Ronald Koeman weer wat kleur op de wangen gekregen. Maar waar kunnen we de Oranje interlands (van zowel de mannen als de vrouwen) eigenlijk zien. Wanneer is het interland voetbal op tv?

 • Voor het Nederlands elftal is de vraag wanneer het interland voetbal op tv is een stuk eenvoudiger geworden. Voorheen waren de rechten voor vriendschappelijk voetbal en voetbal ‘om het echie’ verdeeld, maar dat is niet meer zo. Dit seizoen moet je zowel voor de kwalificatie interlands van het EK 2020, de wedstrijden om de Nations League en de oefen interlands van Oranje naar NOS Studio Sport. Vaak via NPO3, maar soms ook op NPO1.
 • Voor de Oranje Leeuwinnen geldt iets anders. Van het Nederlands vrouwenelftal zijn de WK-kwalificatiewedstrijden en veel oefenwedstrijden via Veronica te zien.

Overigens geldt voor de eindtoernooien natuurlijk dat daar altijd aparte contracten voor worden afgesloten.

Champions League en Europa League voetbal op tv

 • Voor het Champions League voetbal op tv schakel je tegenwoordig naar Veronica. Daar kun je op de vaste avonden – dinsdag en woensdag – genieten van zowel live wedstrijden als de samenvattingen. Wedstrijden die niet live op Veronica te zien zijn, zijn mogelijk te bekijken via Ziggo Sport Totaal. Die betaalzender heeft een sublicentie voor de Champions League.
 • Voor de Europa League schakel je als vanouds over op RTL7. Ook daar is de vraag wanneer het voetbal op tv is niet zo lastig. De vaste speeldag is donderdag en dat zijn dagen waarop verder juist vaak niet zoveel gevoetbald wordt.

Buitenlands voetbal op tv

Uiteraard kunnen we ook de beste buitenlandse competities gewoon op tv volgen. Bij de volgende zenders is het buitenlandse voetbal op tv te zien:

 • De Engelse Premier League is te zien bij Ziggo Sport
 • Ook de Spaanse Primera División is op tv te zien bij Ziggo Sport
 • De Italiaanse Serie A kun je zien bij Ziggosport
 • Fox Sports zendt de Bundesliga uit

Niet alles is altijd via het open kanaal van deze zenders te zien, dus check dat even bij de betreffende zender.

Veel kijkplezier met alle voetbalwedstrijden op tv

Veel kijkplezier. De eredivisiewedstrijden, KNVB bekerduels, interlands en het Europese voetbal vind je terug in onze voetbal agenda. Dagelijks kun je daarin zien of er voetbal op tv is in een van deze competities. Voor de buitenlandse competities verwijzen we naar de desbetreffende zender.

Scroll naar boven