Toneelstuk Laagland speellijst toegevoegd

Icoon ter aankondiging van toneelvoorstelling laagland

We hebben zojuist de speellijst van Laagland toegevoegd aan onze toneelagenda. Laagland is een nieuwe voorstelling van Het Nationale Theater. Een vlijmscherpe en komische voorstelling geschreven door Nathan Vecht die we onder andere kennen van de televisieserie Het jaar van Fortuyn. Laagland geeft een scherpe en pijnlijke inkijk in de staat van ons land en samenleving. Met een groeiende kloof tussen ‘de elite’ en de lagere middenklasse, maar ook een scheiding tussen aanhakers en afgehaakten. Eric de Vroedt regisseert Laagland en de geweldige cast met ondermeer Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui garanderen een topavond.

Laagland speelt zich af in de kleine gemeente Langwetering. De succesvolle tech-ondernemer Hugo (Joris Smit) schudt de boel danig op als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen voor de bouw van een drijvende woonwijk met klimaatneutrale waterwoningen. Een initiatief dat – zo blijkt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis – zeker niet door iedereen wordt gewaardeerd. De protesten worden geleid door de zelfstandig werkende elektromonteur Ferry (Mark Rietman) en er ontstaat een heftige strijd. Gaandeweg blijkt het bovendien om veel meer te gaan dan alleen een meningsverschil. De levens van Hugo en Ferry zijn veel meer verstrengeld en het wachten is op een escalatie. Meer info

De speellijst van Laagland

De speellijst is toegevoegd aan onze toneelkalender. Je kunt eenvoudig zoeken naar specifieke voorstellingen, data of theaters aan de hand van het zoekvenster bovenaan de toneelkalender.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven