Activiteiten en evenementen in Groningen

Evenementenkalender Groningen stad

In onze activiteiten- en evenementenkalender van Groningen stad verzamelen we de gebeurtenissen die de komende tijd in de Groningse agenda’s staan. Want niet alleen in het binnenstad van Groningen maar ook in wijken en stadsdelen als Helpman, de Oosterpoortwijk, Korrewegwijk en de Oosterparkwijk zijn er tal van culturele, sportieve, en informatieve activiteiten gepland. En natuurlijk is er voldoende groen voor buitenactiviteiten, van het Noorderplantsoen tot het Stadspark. Los daarvan biedt de omgeving van Groningen ook volop mogelijkheden voor recreatie en watersport, zoals bijvoorbeeld rondom het Paterswoldsemeer en het Hoornsemeer. Je vindt in onze kalender vanzelfsprekend de activiteiten in bekende Groningse evenementenlocaties zoals Stadsschouwburg Groningen, Oosterpoort en het Simplon Poppodium. En uiteraard de grote evenementen in Groningen, zoals het Noorderzon Performing Arts Festival, Eurosonic Noorderslag, het Gronings Ontzet en Zomerfolk Festival.

Evenementen zoeken en filteren in de stad Groningen

De kalender toont alle evenementen in deze stad. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, evenementnaam of locatie in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op een categorie te klikken, open je de agenda met alle evenementen in die categorie (ook buiten de stad). Door op info te klikken, vind je meer informatie over een evenement en door op een locatie te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe. Nog een aandachtspuntje: je vindt hier alleen kortlopende activiteiten (minder dan een maand), langlopende activiteiten vind je alleen in de betreffende catagorie agenda. Bijvoorbeeld langlopende exposities vind je in de expositiekalender

Ontbrekende activiteiten in de stad Groningen

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven