MotoGP kalender

Over de MotoGP agenda

De complete MotoGP kalender met het volledige raceprogramma met alle races, kwalificaties, sprintraces, testdagen en circuits. De MotoGP is de zwaarste en belangrijkste motorklasse op de weg binnen het door de FIM georganiseerde wereldkampioenschap wegrace in 2023. Dit kampioenschap naast de MotoGP ook de Moto2, Moto3 en MotoE klasse. Alle 21 wereldkampioenschapsraces worden Grand Prix genoemd, behalve de beroemde ‘TT Assen’ in Nederland. Vanaf 2023 wordt ieder MotoGP raceweekend op zaterdagmiddag ook een sprintrace gereden die ongeveer de helft duur van de hoofdrace op zondag. De startopstelling van zowel de sprintrace als de hoofdrace wordt bepaald door de kwalificatie. Er zijn elf MotoGP teams met in totaal 22 vaste coureurs. De coureurs kunnen bij de races punten verdienen, en de vijf fabrikanten (Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha en Honda) kunnen punten verdienen in de constructeurstitel. Check de officiële MotoGP website (link) voor meer informatie. Vind je een fout in ons MotoGP schema? Meld het de redactie.

Zoeken en filteren in de MotoGP kalender

Deze agenda toont alle evenementen in deze categorie. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, evenementnaam, locatie of provincie in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op info te klikken, vind je meer informatie over een evenement en door op een locatie te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe.

Ontbrekende MotoGP races of onjuistheden?

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven