Formule E kalenderDe complete WK Formule E kalender 2023 met het volledige raceprogramma, alle races, kwalificaties,testdagen en circuits. De Formule E zou je de ‘elektrische Formule 1’ kunnen noemen. Een elektrisch aangedreven autosportklasse die wordt gereden op stratencircuits. Velen zien het als de volgende stap in de ontwikkeling van de sport en inmiddels rijden er topcoureurs rond met onder andere oud F1 en F2 coureurs.

De stratencircuits zijn vaak in het centrum van wereldsteden als New York, Berlijn en Parijs omdat de auto’s geen uitstoot veroorzaken. Het chassis, de banden, de carrosserie en de batterij zijn bij ieder team identiek om de ontwikkelkosten te beperken. De automerken ontwikkelen wel hun eigen elektrische motor en aandrijflijn. De snelheden gaan over de 250 kilometer per uur. Een Formule E Grand Prix weekend bestaat uit 1 of 2 races. Net als bij de F1 zijn er vrije trainingen, kwalificatie en een race. De kwalificatie is anders van opzet en bovendien kan men ook met de polepositie en snelste tijd in de kwalificatie al een paar punten verdienen. De Formule E puntenverdeling in de race – die 45 minuten plus 1 ronde duurt – is hetzelfde als bij de F1, inclusief een punt voor de snelste tijd. Bijzonder bij de Formule E is dat coureurs tijdens de race een aantal keer hun ‘attack mode’ kunnen activeren, waarna men een aantal ronden over extra elektrisch vermogen beschikt.

Zoeken en filteren in het Formule E raceschema

Deze agenda toont alle evenementen in deze categorie. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, evenementnaam, locatie of provincie in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op info te klikken, vind je meer informatie over een evenement en door op een locatie te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe.

Ontbreken er Formule E races of andere gegevens?

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven