Formule 1 kalenderOver de Formule 1 agenda

Onze Formule 1 2023 kalender toont alle Grand Prix kwalificaties, spintraces en races. De FIA Formule 1 is de meest belangrijke en prestigieuze raceklasse. 10 teams doen mee met ieder twee coureurs. Het F1 raceprogramma bestaat dit jaar uit 23 Grand Prix races. Max Verstappen is als wereldkampioen F1 2021 en 2022 titelverdediger en Red Bull verdedigt haar constructeurstitel. Nederlander Nyck de Vries (Scuderia AlphaTauri) is een van de vier rookies dit raceseizoen.

Zoals ieder Formule 1 seizoen zijn er wijzigingen in de technische en sportieve reglementen, maar er zijn dit jaar geen grote aanpassingen. Het meest zichtbare voor de kijker is het toegenomen aantal sprintraces. Zonder zo’n sprint wordt de kwalificatie gebruikt om de startgrid (de raceopstelling) te bepalen. In raceweekends waarin zo’n sprintrace wordt gehouden, bepaalt de kwalificatie de startopstelling voor de sprintrace (een korte race van 100 kilometer). Zo’n sprintrace kan punten opleveren en bepaalt tevens de startgrid voor de daadwerkelijke Grand Prix race.

De F1 racekalender 2023 bevat wat wijzigingen. De Grand Prix van Frankrijk, Rusland en China staan niet langer op de agenda. Terug is Qatar na een jaar afwezigheid en voor het eerst sinds 1982 staat ook de Grand Prix van Las Vegas weer op de agenda. Check de officiële Formule 1 website (link) voor meer F1 informatie. Vind je een fout in ons F1 schema? Meld het de redactie.

Zoeken in de F1 Grandprix kalender

Deze agenda toont alle evenementen in deze categorie. In deze agenda kun je eenvoudig verder zoeken en filteren door in het zoekscherm bijvoorbeeld een datum, evenementnaam, locatie of provincie in te typen (een paar letters en/of cijfers zijn voldoende). Door op info te klikken, vind je meer informatie over een evenement en door op een locatie te klikken vind je meer informatie over die locatie en de route er naartoe.

Ontbrekende Formule 1 races of andere events?

Ontbreken er evenementen in onze agenda of moet er iets worden aangepast? Stuur een berichtje en we voegen deze zo snel mogelijk toe.

Scroll naar boven