Langlopende evenementen in onze evenementenkalender

Op Toodayy tonen we ook langlopende evenementen. Tegelijkertijd is het natuurlijk niet handig om een expositie die 2 jaar lang dag in dag uit is te zien, dagelijks in de kalender op te nemen. Hoe gaan we daar in de praktijk mee om?

Langlopende evenementen korter dan 6 maanden

Als een langlopend evenement (een musical of een expositie bijvoorbeeld) een kortere looptijd heeft dan 6 maanden, dan nemen we die – uiteraard afhankelijk van het belang dat onze redactie eraan hecht – op in de kalender. Je ziet deze activiteit dan dagelijks terugkomen in de kalender. Zoek je dus een leuke activiteit voor vandaag of een andere dag, dan kom je ook zo’n langer lopend evenement tegen in de dagkalender. Dat half jaar is overigens geen keiharde grens. Als we iets relevant vinden om op te nemen in de kalender, doen we dat.

Langlopende evenementen van langer dan een half jaar

Soms hebben musea langer lopende of permanente tentoonstellingen. Ook zijn er musicals (Soldaat van Oranje) die jarenlang lopen. Dan vinden we het overkill om die iedere dag te tonen in onze evenementenkalender. Je kunt het nauwelijks nog een evenement noemen als iets 3 jaar lang bijna dagelijks is te zien. In dat geval nemen we deze activiteit niet op in onze evenementenkalender. Maar als we het interessant genoeg vinden om er aandacht aan te besteden, kun je er op Toodayy natuurlijk wel een artikel over terugvinden. Het zou immers zonde zijn om er niet een keer naartoe te gaan, ook al staat het niet in onze kalender.

Opletten met langlopende evenementen in onze agenda

Langlopende evenementen in onze agenda plaatsen we eenvoudigweg voor de hele periode. Dat kan wel betekenen dat bijvoorbeeld een expositie op bepaalde dagen toch is gesloten, of een musical niet iedere dag wordt vertoond. Check daarom bij langlopende evenementen altijd de betreffende website voor de exacte data en tijden. Dat adviseren we overigens altijd. Toodayy wil zoveel mogelijk evenementen onder de aandacht brengen maar voor exacte tijden en kaartverkoop verwijzen we altijd naar de website van de organisator.

Scroll naar boven