Gratis evenementen op Toodayy?

straatartiest bij straatfestival optreden

Jazeker, je vindt volop gratis evenementen in onze evenementenkalender. Sterker nog, Toodayy heeft de ambitie zo compleet mogelijk te zijn en hebben geen voorkeur voor betaalde of gratis evenementen.

Zeker als men een groot gezin heeft, is het een uitkomst dat Nederland zoveel gratis evenementen heeft. Waar je bij een dierentuin met een paar kinderen zo 100 euro verder bent, zijn er veel gratis popfestivals en stadsfeesten waar je je heerlijk kunt vermaken zonder entreekosten. We geven bij onze evenementen zoveel mogelijk aan of het een gratis evenement betreft. Check in ieder geval vooraf even de website van de organisatie want ook wij kunnen ons natuurlijk vergissen. We willen voorkomen dat je denkt naar een gratis evenement te gaan, en er ter plekke achterkomt dat je toch een kaartje moet kopen. We doen ons best, maar vergissen is menselijk, check het dus even.

Niet alle gratis evenementen zijn helemaal gratis

Er zijn natuurlijk ook gratis evenementen die niet helemaal gratis zijn. Veel grotere stadsfeesten en festivals hebben bijvoorbeeld een groot gratis deel, maar vragen wel toegang voor speciale concerten. Het straattheater en de braderie zijn gratis, maar voor Marco Borsato moet er wel betaald worden, zoiets. Ook daarom is het altijd aan te raden om even naar de website van de organisatie te klikken. Wij hebben als doel om onze bezoekers zoveel mogelijk tips te geven voor evenementen, en dus ook de gratis evenementen. Maar de exacte regels? En de uitzonderingen op die regels? Check ze even bij de organisatie.

Gratis eten en drinken bij gratis evenementen?

Ook over het nuttigen van eigen drank en etenswaren hebben veel organisaties duidelijke regels. Check ze even. En hou je eraan. We kunnen uiteraard niet in je portemonnee kijken en respecteren het als je weinig te verteren hebt. Maar veel organisaties proberen hun evenement zo creatief mogelijk gratis te houden. Maar vaak betekent het wel dat ze de inkomsten van hun biertjes en friet keihard nodig hebben om de begroting sluitend te hebben aan het eind van de dag. Wees dus blij met de gratis toegang, maar koop je frietje binnen de hekken. Ook als het daar een paar dubbeltjes duurder is. Dan kun je volgend jaar weer naar je favoriete gratis evenementen.

Benieuwd naar onze gratis evenementen? Check direct de evenementenkalender.

Scroll naar boven